dilluns, 17 de gener del 2011

Son Real

Son Real (17 gener '11)

Des de son Bauló

 La finca de Son Real és una possessió que es troba ubicada al terme municipal de Santa Margalida, a la costa nord-est de Mallorca, s'estén al llarg de 395 hectàrees i va ser adquirida pel Govern de les Illes Balears l'any 2004.

Son Real, situada gairebé enmig de l'arc de la badia d'Alcúdia, és una finca poblada sense discontinuïtat des de la prehistòria més remota fins als nostres dies. A la finca hi ha restes de presència humana de fa 4.500 anys, a les quals s'hi superposen altres restes d'època pretalaiòtica (uns 4.000 anys), de la cultura talaiòtica ( fa 3.000 anys), romana (un poc més de 2.000 anys), islàmica, medieval i dels nostres dies.

En parlar de Son Real estem parlant d'una de les referències més importants pel que fa a patrimoni arqueològic a Balears, prova d'això són els àmpliament coneguts cementiris prehistòrics o necròpolis situats a "S'Illot d'es Porros" i a la "Punta des Fenicis" .

A part de la seva riquesa arqueològica, Son Real està molt vinculat a la Mallorca rural i és possible trobar una finca rústica o "possessió" composta per edificacions de diferents èpoques que són testimoni d'un passat no tan llunyà en el qual l'activitat econòmica girava entorn a la producció agrícola i ramadera.
 















































































 






 Refugi de son Real



































Son Real

 Capilla son Real






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada