dissabte, 29 de gener del 2011

Planícia

Passeig per Planícia (29 gener '11)

La finca de Planícia fou adquirida per la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears el mes de febrer de 2009, ara fa dos anys aproximadament. La possessió de Planícia gaudeix d'una antiguitat considerable, ja que les cases apareixen esmentades al segle XIV. Destaca per la nidificació del falcó pelegrí i l'àguila calçada. També són nombroses les fonts que ragen dins la possessió. La més anomenada és la de sa Menta, una de les més importants del terme de Banyalbufar.
El bosc de Planícia és un dels alzinars on es troba una major concentració de rotlles de sitja i barraques de carboner. Es parla de més de 150 rotlles, amb les seves barraques i diversos forns de pa. També hi trobam fins a set forns de calç a Planícia.
És una finca d'especial interès botànic, amb riquesa d'endemismes i amb un gran número d'espècies de distribució reduïda. Destaquen l'estepa joana, l'eixorba-rates blanc, la didalera, la cossiada de penyal i l'eixorba-rates negre. Quant a la fauna, destaca la presència del ferreret, endèmic de l'illa de Mallorca.
.
.



 Cases de Planícia
.
.

Els pins de Planícia
.
.











Cap a s'aljub dels Cristians
.
.



 s'Aljub dels cristians
.
.

 s'Aljub dels cristians
.
.

 s'Aljub dels cristians
.
.












Àrea d'esplai on aprofitam per dinar
.
.


A sa font de s'Obi
.
.








Una vagada aribats al pàrking, agafem cotxe i anem cap a Banyalbufar a fer un refresc. Ens aturem a la torre des Verger o de ses Ànimes a fer unes fotos
.
.

 Banyalbufar
.
.

 Banyalbufar
.
.

Església de Banyalbufar
.
.

Carrer amb mirada al mar, a Banyalbufar
.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada